Behandling

Konsultation
Innan vi sätter igång med laserbehandlingen gör vi en liten konsultation. Då går vi igenom hur lasern fungerar, priser och du kan få svar på alla dina frågor om tatueringsborttagning. Om din hud är mycket känslig, om du är allergier eller tatueringen är större än 15 centimeter laser-behandlar vi bara en liten bit av din tatuering, detta för att du dels ska få känna på hur det känns, men framförallt för att försäkra oss om att du inte får några allergiska reaktioner på bläcket som frigörs. Dessa reaktioner är väldigt sällsynta, men bara för att vara på den säkra sidan. 2 veckor efter konsultationen är du välkommen tillbaka för din första behandling. Givetvis är konsultationen gratis.

Laserbehandlingen
Själva behandlingen går till som så att jag håller lasermunstycket mot din tatuering, ljuset kommer i kraftiga pulser och slår då sönder bläckpigmentet i din hud.

Hur känns det att ta bort en tatuering?
Känslan brukar beskrivas som att en gummisnodd snärtas mot huden. Det finns en bedövningssalva på Apoteket som heter ”Emla”, den kan du köpa och gnida på din tatuering några timmar innan laserbehandlingen, om du vill. Under behandlingen kyler jag av huden för att ”bedöva” lite. Ingen tycker att smärtan är outhärdlig.

Resultatet?
Det brukar ta mellan 6-8 behandlingar att ta bort en tatuering helt (ibland fler, ibland färre) Hur många behandlingar som krävs beror på en rad olika faktorer, t.ex.: din hudton, tatueringens färger, bläckets fabrikat, hur, var, när och vem som gjorde din tatuering. Så ledordet när du bestämmer dig för att ta bort en tatuering är helt klart T-Å-L-A-M-O-D.

KIM LASERYAG-LASER | PRISER | FRÅGOR/SVAR | KONTAKTA KIM | FACEBOOK