Vad ska jag tänka på före/efter en laserbehandling?

Innan: Det är inte något speciellt du ska tänka på innan du ska bleka bort din tatuering. Se till att du inte har någon infektion i kroppen, t.ex.. att du börjar bli förkyld. Efter: Vänta några dagar innan du går till simhallen eller solariet. Var sparsam med starka parfymer. En del tycker att det kan klia lite i huden efteråt, så håll naglarna kortklippta och klia inte!

Gör det ont att ta bort en tatuering?

Smärta är något väldigt individuellt. De flesta tycker att det känns mer att ta bort än att göra en tatuering. Apoteket har en bedövningssalva som heter ”Emla”, den kan du köpa och gnida på din tatuering några timmar innan laserbehandlingen, om du vill. Jag kan också under laserbehandlingen kyla av huden för att lindra lite.. Ingen tycker att smärtan är outhärdlig!

Kan jag få ärr av laserbehandlingen?

Nej. YAG-lasern lämnar ALDRIG ärr. Detta verkar vara en vanlig missuppfattning om YAG-laser. Laserskotten lämnar inga spår på din hud, utan går bara på bläckpartiklarna i tatueringen. Däremot är det viktigt att komma ihåg att det kan ha bildats ärr när du gjorde din tatuering, när bläcket sen bleknar, kan dessa ärr synas.

Hur många behandlingar tar det tills tatueringen är borta?

Det är olika från tatuering till tatuering. Hur djupt den sitter, vilka färger, när du gjorde den och vem som tatuerade är några saker som spelar in. Räkna med 6-8 st.

Hur många behandlingar innan jag kan göra en cover-up?

Detta är jätte svårt att svara på. Tala med din tatuerare.

Hur ofta kan jag göra laserbehandling?

Det måste gå minst 6 veckor mellan laserbehandlingarna. Detta för att kroppen ska hinna rensa bort det bläck som frigjorts från cellerna. Behandlingarna kan göras oftare, men tatueringen försvinner inte snabbare för det, så var snäll mot kroppen och ha tålamod!

Finns det några risker med att ta bort en tatuering?

Att ta bort tatueringar med laser är relativt riskfritt, det finns inga kända komplikationer. Jag avråder dig som är gravid eller ammande, om du äter blodförtunnande eller starka mediciner och om du har en infektion i kroppen, t.ex.. att du börjar bli förkyld.

Kan jag ta bort en hemmagjord tatuering?

Jag kan aldrig garantera något, men jag är övertygad om att din hemmagjorda tatuering går att få bort ganska enkelt, då de inte brukar sitta så djupt i huden.

Kan jag bleka flera tatueringar vid samma behandlingstillfälle?

Det beror på hur stora tatueringarna är. Behandlar vi för stora ytor kan det bli för jobbigt för kroppen att bryta ner allt bläck som frigörs, detta kan då leda till att du känner dig hängig och får lite feber.

KIM LASER | BEHANDLING | YAG-LASER | PRISER | KONTAKTA KIM | FACEBOOK